Klassiek Portret

Portretten zoals de meesters ze al maakten.
 

Wat er aan vooraf ging

Speciaal voor de kunstroute van Nieuwkoop in 2015 is een reeks foto portretten gemaakt naar voorbeeld van bekende schilderijen, zoals  de “Mona Lisa”  van Leonardo da Vinci,  het Meisje met de Parel” van Johannes Vermeer , “Vrouw met hoofdtooi” van Anthony van Dyck,  en een aantal schilderijen van Rembrandt van Rijn, waaronder “Jan Six” en “Saskia met Sluier”.   Andere foto’s zijn minder duidelijk naar een “groot voorbeeld” gemaakt, en meer bedoeld om de sfeer van de klassieke portretten te herscheppen.

 

Wij lieten u, niet zonder  trots, graag de klassieke portretten zien tijdens de pinksterdagen, op de Kunstroute Nieuwkoop 2015. Daarna zijn de foto's op tournee geweest in Mijdrecht en Wilnis.

Naar aanleiding van de eerste reeks Klassieke portretten ben ik uitgenodigd om bij te dragen aan de Zomerkunst cyclus van het Reghthuys in Nieuwkoop. Omdat ik graag nieuw werk wilden laten zien (en maken!) is er, als aanvulling,  een serie Hollywood Glamour portretten gekomen.

De tentoonstelling, van 12 tot 17 juli, was ontzettend leuk om te doen.

Voor de kunstroute van 2017 zijn er twee series gemaakt: vroege foto's,  grofweg van 1900 tot 1940, en Pin-ups, onder andere ge├»nspireerd door het werk van Albert Vargas en zijn tijdgenoten.