Klassiek Portret

Portretten zoals de meesters ze al maakten.
 

Hollywood Classics  

Zolang er als er fotografie bestaat worden er mensen  fotografisch geportretteerd.  In de film industrie heeft de portret fotografie een grote vlucht genomen.  Door de film makers werden technieken ontwikkeld en verbeterd, die ook  in de fotografie doorwerkten. Van de filmsterren werden, voor promotie, foto’s gemaakt. En zo ontstonden er foto’s met een echte “sterren” uitstraling. Maar fotografie is niet meer alleen voor sterren. Of eigenlijk misschien juist wel. Want in iedereen straalt een ster, als is het soms wat verscholen.  En wij,  van klassiek portret, doen graag ons best om uw ster voor iedereen zichtbaar te laten stralen.

Hoewel iets minder bekend dan de genoemde schilders heeft ook de klassieke glamour fotografie zijn onbetwiste meesters.  Ik wil een paar benoemen,  hopelijk zonder de anderen tekort te doen. Want, in tegenstelling tot de beroemde schilders zijn nu de geportretteerden vaak bekender dan de fotografen uit deze periode. 

Het opnemen van de foto’s van de Hollywood foto’s op deze website kan tot rechtenkwesties leiden, daarom geef ik alleen mijn interpretaties weer. 

 

 • George Hurrel
  Hollywoods meest bekende fotograaf.
 • Clarence Sinclair (CS) Bull
  Misschien wel de beste Hollywood fotograaf ooit. De lievelings fotograaf van Greta Garbo.
 • Frank Powolny
  Hoofd fotograaf van 10thCentury Fox, en maker van vele portretten van, bijvoorbeeld, Marilyn Monroe
 • Meer.....
  een overzichtje van meer hollywood stijl foto's